De foto’s eindelijk uitgezocht

Er zijn nog miljoenen papieren (analoge) foto’s in albums, op zolders en in schoenendozen, wachtend om uitgezocht en eventueel gedigitaliseerd te worden. De albums kijken je aan, de stapels knagen aan je geweten … En ondertussen blijven de foto’s in de dozen zitten. Gek toch, want als je aan een willekeurig persoon vraagt wat hij of zij meeneemt bij brand in huis zijn het… de foto’s!

En er worden jaarlijks triljoenen digitale foto’s gemaakt en zijn er miljoenen, zelfs biljoenen foto’s opgeslagen op computers, mobiele telefoons en tablets. Omdat ze niet ‘in de weg liggen’ gebeurt er niets mee. Help! Wil je graag dat er iets met die foto’s gebeurt? Want op een gegeven moment raakt de opslag vol, of gebeurt er misschien iets met de apparaten. En foto’s – die wil je niet kwijt.

  

Tijd om ermee aan de slag te gaan, om je foto’s uit te zoeken, op een goede manier op te slaan en om er iets moois mee te doen, als je dat wilt.
Wil je zelf al iets doen: Hier zijn handige foto-tips.

Het doel is om díe foto’s te bewaren, díe te kiezen, die de meeste waarde voor je hebben, en ze ook veilig te stellen voor de volgende generaties. En om er vooral ook nú plezier van te hebben. Als je foto’s georganiseerd zijn, heb je er sowieso al veel meer plezier van!

Ik help je er graag bij. Met het inventariseren, keuzes maken, ordenen, inscannen, op een goede manier bewaren, in dozen of op je computer. Ik ben vertrouwd met het werken op een iMac en met slimme programma’s om een eerste sortering te doen. Ik vind het daarnaast erg leuk om mee te denken over een manier om meer te doen met de foto’s. Zie hiervoor ook bij Fotoverhaal maken. Bedrijven kan ik helpen met het opruimen, aanvullen en structureren van de beeldbank – zodat de juiste foto’s goed gearchiveerd en toegankelijk zijn. Vooral creatieve bedrijven hebben veel baat bij een goed werkend beeldarchief.

  

Wil je met of door mij je foto’s (laten) organizen: het kennismakingsgesprek is gratis. Mijn uurbedrag is 65,- (dit is incl. BTW) als we de foto’s samen organizen, en € 50,- als ik het alleen doe (met duidelijke afspraken natuurlijk). Voor bedrijven is mijn uurtarief vanaf € 75,- (excl. BTW). Als het een opdracht is met een duidelijke omvang en afspraken, kan ik een projectprijs maken. Bij reistijden langer dan een half uur reken ik een klein bedrag aan reiskosten.


En ik bied het volgende standaard ‘fotopakket’ voor particulieren aan:

  • ORDE IN DE FOTO CHAOS

    6 uur sorteren en organiseren: kosten € 365,- (incl. BTW). Uit te breiden met een extra pakket of uren.

Wat krijg je:

  • 2 x 3 of 3 x 2 uur samen werken
  • huiswerk tussen de afspraken in
  • als het van toepassing is – kwalitatief goede fotodozen, waar de foto’s in worden opgeborgen
  • korting op een aanvullende afspraak

Zullen we aan de slag gaan? Maak een afspraak voor een kennismaking!